Περιγραφή Σπονδή

Σπονδή! ονόμαζαν οι αρχαίοι την Προσφορά των θνητών προς τους Θεούς, δηλαδή την έκχυση στον βωμό διαφόρων θρεπτικών ή πολυτίμων υγρών, όπως λ.χ. αρωμάτων, οίνου, ελαίου κ.ά. Στήν σύγχρονη ”Σπονδή” έχουμε μια ”Προσφορά” μόνο που αυτή τη φορά δεν είναι προς τους Θεούς αλλά προς τους εκλεκτούς πελάτες του χώρου. Η Σπονδή στεγάζεται σε ένα χώρο που δημιουργήθηκε από την ανακαίνιση δύο παλαιών μονοκατοικιών, λειτουργεί σε τρία επίπεδα -το ισόγειο, τον πρώτο όροφο και το κελάρι- όπου κυριαρχεί η ίδια εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα. Κλασική αλλά και με μοντέρνες πινελιές η διακόσμηση, με μεγάλη προσοχή στις λεπτομέρειες.
Σεφ της Σπονδής είναι ο Γάλλος Arnaud Bignon. Από το 2005 δημιουργεί για τους πελάτες της Σπονδής αφού θέλοντας να γνωρίσει νέες εμπειρίες, δέχεται τη θέση που του προσέφερα οι ιδιοκτήτες της ”Σπονδής” στην Αθήνα. Ο Arnaud Bignon συμβάλλει, με υποδειγματικό τρόπο, στην ακτινοβολία της γαλλικής κουζίνας στην Ελλάδα (αντιγράφουμε από το site της Γαλλικής Πρεσβείας). Η Γαλλική επιρροή είναι εμφανής στα πιάτα της Σπονδής όπου κυριαρχεί το μεσογειακό άρωμα.
Το Μενού αντάξιο του χώρου. Για τα κρασία και ποτά υπάρχει ένας πλούσιος κατάλογος, που περιλαμβάνει 1300 ετικέτες κρασιών αλλά και 300 ετικέτες από ποτά όπως malt whiskies, αποστάγματα οίνου, κ.α. Τα κρασιά είναι Ελληνικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Νέου Κόσμου και καλύπτουν όλα τα γούστα. Τα δύο αστέρια Michelin δεν είναι τυχαίο γεγονός… είναι το αποτέλεσμα του οράματος και του ονείρου του ιδιοκτήτη της ”Σπονδής” Απόστολου Τραστέλη  (μέλος της κριτικής επιτροπής στην νέα και δυναμική εκπομπή του Antenna Top Chef) και της δημιουργικής ομάδας του χώρου, που κατόρθωσαν να κάνουν πράξη για να την απολαμβάνουν οι πελάτες της.
Τύπος εστιατορίου:

Εστιατόριο

Κουζίνα εστιατορίου:

Γαλλική

Εύρος τιμής:

70€-130€

Τρόποι πληρωμής:

AMEX, VISA, DINERS, Mastercard

Τηλέφωνο:

210 7564021

Διεύθυνση:

Πύρρωνος 5, Παγκράτι 11638 - 11638

Υπηρεσίες:
Κατάλληλο για: