Περιγραφή Λιαστή Διαχρονική Κουζίνα

Δεν είναι λίγες οι φορές που είχα προβληματιστεί όταν η παρέα ήθελε σπιτικό, νόστιμο φαγητό, χωρίς gourmet κορώνες και fusion εξάρσεις. Οι επιλογές, χωρίς να είναι λίγες, δεν κάλυπταν ευρεία γκάμα γαστριμαργικών ορέξεων και σίγουρα δεν περιελάμβαναν την φιλοσοφία τρώμε απλά, φθηνά και καλά. Μέχρι που ανακάλυψα, σ’ ένα καταπράσινο και ήσυχο αδιέξοδο στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, τη Λιαστή Διαχρονική Κουζίνα!
Το εστιατόριο στεγάζεται σε ένα πραγματικά όμορφο παραδοσιακό οίκημα. Σε αρχιτεκτονικό και αισθητικό επίπεδο, διασώθηκε και αναδείχθηκε ο παραδοσιακός – ιστορικός χαρακτήρας του κτιρίου, μέσα από την επεξεργασία των υλικών (πέτρα, ξύλο, γυαλί, χρώμα) και των χώρων. Η αρχιτεκτονική προσέγγιση του χώρου δένει σαν υλοποιημένη πρόταση γύρω από την αυλή – μια υπαίθρια αγκαλιά – σαν εκείνες τις μοναδικές αυλές που δροσίζουν και μόνο στην σκέψη τους ακόμα και τα όνειρα μας.
Η Λιαστή Διαχρονική Κουζίνα, σεβόμενη τη γευστική παράδοση της Κρήτης, συνδυάζει ιδέες από το χτες και το σήμερα, αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο τα αγνά παραδοσιακά προϊόντα της Κρητικής γης, δημιουργώντας πιάτα με σύγχρονες και πρωτότυπες γεύσεις, έχοντας πάντα την ποιότητα στην κορυφή χωρίς συμβιβασμούς. Όλες οι γεύσεις θυμίζουν ξανά στις αισθήσεις σας εκείνο το παραδοσιακό, αγνό και με περίσσια αγάπη μαγείρεμα της γιαγιάς της παλιάς καλής εποχής.
Από το παρθένο Κρητικό ελαιόλαδο και τα αγνά ντόπια κρέατα ελεύθερης βοσκής, ως τα καλύτερα τυριά του Ψηλορείτη και τα ολόφρεσκα λαχανικά, κάθε προϊόν επιλέγεται με ένα και μόνο κριτήριο: τη δική σας απόλαυση…
Με ένα εκτενές μενού που διατρέχει όλη την Κρητική κουζίνα, σε μια οικεία, ζεστή και όμορφη γωνιά της πόλης, θα απολαύσετε την κάθε στιγμή, ικανοποιώντας ταυτόχρονα όλες τις γαστρονομικές σας απαιτήσεις.

Τύπος εστιατορίου:

Εστιατόριο, Ταβέρνα

Κουζίνα εστιατορίου:

Ελληνική, Δημιουργική

Εύρος τιμής:

13€-15€

Τηλέφωνο:

2810 343490

Chef:

Βρέντζος Κωνσταντίνος

Υπηρεσίες:
Κατάλληλο για: