Ιχθυόσκαλα - Άγκυρα

Ιχθυόσκαλα - Άγκυρα


 

Περιγραφή Ιχθυόσκαλα - Άγκυρα

Το 1973 στη Ιχθυόσκαλα της Πάτρα κοντά στον Άγιο Ανδρέα, εκεί που τα ψαροκάικα κάθε ξημέρωμα έρχονταν γεμάτα με λαχταριστά ψάρια από το Πατραϊκό κόλπο αλλά και τις γύρω περιοχές , ο κ. Αποστόλης Λυκούδης και η γυναίκα του η κ. Ειρήνη άνοιξαν ένα καφενείο. Το είπαν «Άγκυρα».Έγινε στέκι των ψαράδων και των ανθρώπων της θάλασσας. Εκτός από καφέ ετοίμαζαν και θαλασσινά μεζεδάκια για ουζάκι. Το καλό μαθαίνεται εύκολα στη πόλη και γρήγορα εκτός από στέκι ψαράδων έγινε και αγαπημένο στέκι των ψαροφάγων. Η Πάτρα το έλεγε «Ιχθυόσκαλα». Το Πάσχα δε τη Μ. Παρασκευή με τα νηστίσιμα και τα περίφημα καλαμαράκια γίνονταν το αδιαχώρητο από τους Πατρινούς, που μετά τον επιτάφιο, πλημμύριζαν το μικρό ταβερνάκι. Σήμερα το μικρό ταβερνάκι μεγάλωσε και από 2006 λειτουργεί στον ίδιο τόπο αλλά σε ένα μεγάλο και άνετο χώρο, μπροστά στη θάλασσα με την πανέμορφη θέα του Πατραϊκού και Φάρου της Πάτρας, να δεσπόζει στο τοπίο. Η οικογενειακή επιχείρηση έχει περασει στα χέρια της νεότερης γενιάς στη Γωγώ και στη Μίνα Λυκούδη. Στην «Άγκυρα», στο βασίλειο της ψαροφαγίας, κάθε μέρα πλούσια ποικιλία από φρέσκα ψάρια και μαλάκια. Από τις Πινιάτες δοκιμάστε Γαύρο, Μαριδάκι, Αθερίνα, Σαρδέλες, Ποικιλίες αλμυρών ψαρομεζέδων, Γαύρο ξιδάτο.
Από τα ορεκτικά ξεχωρίζει η «Ψητή φέτα με σάλτσα ντομάτας, κρεμμύδι, πιπεριά και γαρίδες». Σαλάτες με ολόφρεσκα διαλεχτά λαχανικά και χόρτα ξεχωριστή είναι η «Βραστή-Ανάμεικτη με χόρτα, παντζάρια, μπρόκολο, κουνουπίδι, κολοκυθάκια, πατάτες» αλλά και η «Ψητών λαχανικών εποχής στη σχάρα με Μπαλσάμικο». Από ψάρια ό,τι τραβάει η ψυχή και η εποχή. Βακαλάος, Κοτσομούρες, Φαγκρί, Λιγδες, Μπαρμπούνια…dbo.RestaurantsΤι να πρωτοαναφέρουμε. Δοκιμάστε το «Μουρλό Μπουργέτο» από τα Επτάνησα , «Καραβίδες στον ατμό με σκόρδο, μαϊντανό και ούζο», «Σουπιές με ψιλικά» αλλά και τις νοστιμότατες «Καραβιδομακαρονάδες» και τη «Κακαβιά» που η κ. Ειρήνη ετοιμάζει με περισσή φροντίδα , καθώς αυτή έχει πάντα το τελευταίο λόγο στη κουζίνα.
Μετά το ψάρι ζητήστε «Πολίτικο Εκμέκ Κανταΐφι με αμύγδαλα».Το σπιτικό γλυκό του κουταλιού,ο σιμιγδαλένιος σπιτικός χαλβάς με καβουρδισμένα αμύγδαλα κι η Πατρινή Τεντούρα που προσφέρεται στο τέλος θα κλείσει μια απολαυστική ψαροφαγική πανδαισία.
Τύπος εστιατορίου:

Ψαροταβέρνα

Κουζίνα εστιατορίου:

Ψάρι

Εύρος τιμής:

25€-40€

Τρόποι πληρωμής:

AMEX, VISA, DINERS, Mastercard

Τηλέφωνο:

2610 333778

Διεύθυνση:

Λεωφ. Όθωνος-Αμαλίας 107, Πάτρα 262 22 - 26222

Υπηρεσίες:
Κατάλληλο για: