Περιγραφή Η ταβέρνα του Στέλιου

Στον καταπράσινο Αμπελώνα με τις πάμπολλες πλατείες και παιδικές χαρές η «Ταβέρνα του Στέλιου» είναι μια γευστική απόδραση από τα τετριμμένα και καθημερινά γεύματα μέσα από αυθεντικές παραδοσιακές συνταγές και με τη χρήση γνήσιων και φρέσκων υλικών, σε ταξιδεύει, σε ταξιδεύει στα χρόνια τα παλιά, τα χρόνια της αθωότητας της γεύσης που κρατεί χρόνια.
   Η «Ταβέρνα του Στέλιου»  ήταν ένα παλιό μεζεδοπωλείο-μπακάλικο. Ένα είδος μικρής μπακαλοταβέρνας της γειτονιάς. Σιγά – σιγά προστέθηκαν στο χώρο 4 μικρά τραπεζάκια, για να εξυπηρετούν τους φίλους και γειτόνους που θέλουν να δοκιμάσουν το κρασάκι και το τσίπουρο που έφτιαχνε ο ίδιος ο Στέλιος. Ήταν οι δικοί του «γευσιγνώστες» που εμπιστεύονταν το μεράκι του και σεβόταν τον κόπο του.
    Αγαπητός φίλος και μερακλής ο Στέλιος έγινε ιδιαίτερα αγαπητός και στον ευρύτερο κύκλο, όταν έγινε γνωστό ότι σε ένα μαγαζάκι κάπου στον Αμπελώνα, φτιάχνουν τον καλύτερο μπακαλιάρο. Έσπευσαν τότε και από τις  γύρω περιοχές να γνωρίσουν τον περίφημο Στέλιο και την ιδιαίτερη συνταγή που έφτιαχνε τον τέλειο μπακαλιάρο. Κάτι που σήμερα υπερήφανα μαρτυρεί το ευρύτατο πελατολόγιο του μαγαζιού απ’ όλη την Ελλάδα- χωρίς αυτό να θεωρηθεί υπερβολή.
   Η «Ταβέρνα του Στέλιου» είναι μια υπόθεση οικογενειακή, διατηρώντας ως επτασφράγιστο μυστικό τη γνώση και τη αυθεντικότητα των συνταγών. Η γνώση σε συνδυασμό με το μεράκι και την ικανότητα να μετατρέπει κανείς τις πρώτες ύλες σε αγνά προϊόντα όπως κρασί, ξύδι, μαρμελάδες και σπιτικά γλυκά κουταλιού, τα οποία μπορεί να γευτεί κάθε εκλεκτικός ουρανίσκος, έχει ως αποτέλεσμα τις αυθεντικές γεύσεις χωρίς δήθεν, χωρίς  κάπως…. χωρίς πομπολογίες, απλές γεύσεις σαν κι αυτές που μας μεγάλωσαν…dbo.Restaurants
   Η κληρονομιά γης που άφησε η οικογένεια απέδωσε σταφύλια παλιών «ξεχασμένων» ελληνικών ποικιλιών, που μετατρέπονται σε βαρελίσιο κρασί που ωριμάζει σε ξύλινα βαρέλια, στο μικρό οινοποιείο της οικογένειας. Στην «Ταβέρνα του Στέλιου» βρίσκει κανείς εκλεκτούς μεζέδες, μαγειρευτά φαγητά, βασισμένα σε παραδοσιακές συνταγές. 
   Η κουζίνα εμπλουτίστηκε με γεύσεις και έγινε έτσι πιο ελκυστική, διατηρώντας όμως την παλιά συνταγή του σπάνιου μπακαλιάρου, θυμίζοντας έτσι στους παλιότερους την εποχή του Στέλιου, αλλά και στους νεώτερους την διαδοχή και την κληρονομιά του. Ο χώρος ανακαινίστηκε και επεκτάθηκε, ακολουθώντας τις σύγχρονες τάσεις, διατηρώντας κάτι από τις μνήμες του παρελθόντος, για να καλύψει τους επισκέπτες που ερχότανε καθημερινά και δεν έβρισκαν ούτε μια γωνίτσα όπως χαρακτηριστικά λέγανε.
   Γι’ αυτά όλα φροντίζει πλέον ο συνεχιστής της ιστορίας, ο γιος και ιδιοκτήτης πλέον της ιστορικής Ταβέρνας του Στέλιου, ο σεφ Δημήτριος Γκόλτσιος. Ο οποίος πέρασε από τα «εκπαιδευτήρια» της γεύσης των Αθηνών, και άριστα μαθητεύσας,  καταλάγιασε στο δικό του εργαστήρι για γευστικές αναζητήσεις.

Τύπος εστιατορίου:

Εστιατόριο, Ταβέρνα

Κουζίνα εστιατορίου:

Ελληνική, Μεσογειακή

Εύρος τιμής:

12€-18€

Τηλέφωνο:

24920 32345

Chef:

Δημήτριος Γκόλτσιος

Διεύθυνση:

Θερμοπυλών 71, Αμπελώνας Λάρισας 40400 - 40400

Υπηρεσίες: