Περιγραφή Μπουκιά Μπουκιά

Οι παλιοί έλεγαν, τρώγε «Μπουκιά μπουκιά», για να έρθει η όρεξη. Στο «Μπουκιά Μπουκιά» την όρεξη και την γαστριμαργική απόλαυση  δημιουργικά και σοβαρά έχει αναλάβει ο ιδιοκτήτης του χώρου κ. Χ. Κωστάρογλου. Με Κωνσταντινοπολίτικη καταγωγή μας ταξιδεύει στις πολίτικες και ελληνικές μνήμες του και μας φροντίζει με το μεράκι  μιας βαθιάς παράδοσης νόστιμου και ποιοτικού φαγητού.
Μας υποδέχεται ένας χώρος δροσερός και λιτός, σε μια πολύ όμορφη  και περιποιημένη πέργολα με  ψάθινες καρέκλες, απλά καλοστρωμένα τραπέζια, λουλούδια  και τα φυτά. Η μουσική απαλή και ευχάριστη συνοδεύει αρμονικά το φαγητό μας. Το χειμώνα ο χώρος έξυπνα ενώνεται και με  μια μικρή ζεστή εσωτερική σάλα  με ζωγραφιστά υλικά της κουζίνας στα κάδρα. Οι πρώτες ύλες φρέσκιες και  προσεγμένες μία προς μία, με έμφαση στα βιολογικά προϊόντα. Τα λαχανικά, που θα δοκιμάσουμε  σε όλα τα πιάτα είναι βιολογικά και το λαδάκι παρθένο Μεσσηνίας».
Αρχίστε με μια πλούσια σαλάτα «Μπουκιά-Μπουκιά» (μαρούλι, σπανάκι, αντίδια), κρουτόν, ρόδι, παρμεζάνα   και  ελαφριά βινεγκρέτ αλλά και «Σαγανάκι» με νόστιμο μαστέλο Χίου.  Συνοδέψτε τα με ζυμωτό ψωμί ή ένα κρητικό παξιμάδι.
Για ορεκτικό δοκιμάστε «Αυγά φρέσκου αχινού», «Χτένια αχνιστά» και «Γλώσσες με lime» που έρχονται ζωντανά  από τη Β. Σκοτία, «Στρείδια» από τη Γαλλία, «Ρέγγα» φιλέτο  μαριναρισμένο με μια παλιά  Οθωμανική συνταγή «Σολωμός» φρέσκος μαριναρισμένος (βλ. φωτό) με συνταγή του κ. Χρήστου, όλα συνοδευμένα με Ρώσικα χειροποίητα Blinis. Ζητήστε να σας πουν τα φρούτα της θάλασσας που έχει η κουζίνα κάθε φορά, καθώς η εποχικότητα των πρώτων υλών ακολουθείται απαράβατα.
Κι όταν βρείτε απολαύστε «Σουπιές» στο μελάνι τους, με χόρτα (μυρώνια,  σέσκλο, κρεμμύδι, πράσο, άνηθο, καυκαλήθρα, πράσο παπαρούνα, σκορδάκι), «Σαρδέλες στο φούρνο», καλομαγειρεμένο  «Γαύρο πλακί» σε αμπελόφυλλο ή  «Χταπόδι στο τηγάνι» με μπαλσάμικο. Η νοστιμιά και η μοναδικότητα των πιάτων με ψαρικά δεν απορρέει από πολύπλοκες συνταγές και σάλτσες. Επικρατεί η λιτότητα, οι χυμοί και η ποιότητα των πρώτων υλών που μυρίζουν θάλασσα. Εδώ βέβαια δεν είναι μόνο το βασίλειο του ψαροφαγά. Για τους λάτρεις του κρέατος υπάρχει το «Κερκυραϊκό σοφρίτο» ένα δημοφιλέστατο πιάτο, νόστιμο «Κατσικάκι με μελιτζάνα, ντομάτα και γιαούρτι στο πήλινο», τρυφερό  «Συκωτάκι με λαδορίγανη» και μια μεγάλη ποικιλία κρεατικών της ώρας. Ρωτήστε πάντως για το πιάτο της ημέρας, θα σας εκπλήξει ευχάριστα. Το επιδόρπιο απλό: Καλοδιαλεγμένα φρέσκα φρούτα εποχής ή μήλο ψητό με ξηρούς καρπούς, που συνοδεύονται με ένα σφηνάκι εκλεκτής πολωνέζικης βότκας. Για κρασάκι ζητήστε  χύμα κρασί, Ροδίτης σε λευκό, Αγιωργίτικο σε κόκκινο (και λίγα εμφιαλωμένα) αλλά και ρακί ή ουζάκι.
Το σέρβις άψογο και φιλικό όπως πάντα.
Τύπος εστιατορίου:

Εστιατόριο

Κουζίνα εστιατορίου:

Ελληνική

Εύρος τιμής:

25€-30€

Τηλέφωνο:

210-9320155

Chef:

Ροξάνη Ασλανίδη

Διεύθυνση:

Τυρταίου 39, Παλαιό Φάληρο 17564 - 17564

Υπηρεσίες:
Κατάλληλο για: